A NER mint Góliát


A NER mint Góliát

Gondolom, majdnem mindenkinek ismerős Dávid és Góliát története.

Ebben a bejegyzésben ezen a történeten keresztül világítom meg, hogyan látom a magyarországi helyzetet.

Sokan úgy tekintenek erre a történetre, mintha Dávid megnyerte volna a lottót, azaz mintha éppen neki lett volna az a szerencséje, hogy kihúzták a számait. Hiszen annyira esélytelen volt, hogy a győzelme valami ritka szerencsének volt betudható.

A helyzet nem egészen így nézett ki.

Góliát magas volt és erős, viszont volt egy bizonyos fegyverneme. Lándzsás-kardos volt. És ráadásul a magas termetét az agyalapú mirigy szokásosnál nagyobb mérete miatt termelt többlet növekedési hormon okozta. A szokásosnál nagyobb agyalapú mirigy viszont zavarta a látóideget, ezért nem volt tiszta a látása.

De visszatérve a fegyvernemekhez.

A lándzsás-kardosok nagyon jók voltak a lovasok ellen, hiszen a lándzsájukkal jól letudták szedni az ellenfelet a ló hátáról, sőt még a lovat is le tudták szúrni.

A lovasok nagyon jók voltak az íjászok és parittyások (akkori tüzérség) ellen, hiszen gyors mozgásuknál fogva nehéz volt őket becélozni és eltalálni, ellenben ha a parittyások és az íjászok közelébe kerültek, akkor utóbbiakat könnyen lekaszabolták.

Ugyanakkor az íjászok és a parittyások éppen a lándzsás-kardosokkal szemben voltak előnyős helyzetben, hiszen messziről tudták célba venni őket és eltalálni. Egy parittyás pontosan tudott célozni, és egy jól meghajított kő nagyot tudott ütni.

Kő-papír-olló

Tehát a különféle fegyvernemek körbeverték egymást, csakúgy mint a kő-papír-olló játékban. Tehát, Dávid azért tudott nyerni, mert nem karddal ment Góliátnak, hanem parittyával. Attól a pillanattól kezdve, hogy parittyával ment a még rosszul is látó Góliát ellen, már az esélyek az ő oldalán álltak.
Nem történt tehát ritka véletlen.


I
nnentől kezdve nekünk is azon érdemes gondolkodnunk, hogyan lehet legyőzni a Fidesz propagandát. Minthogy tízszeres erőfölényben vannak, ezért meglátásom szerint nem hirdetésekkel és nem a médiában lehet elsősorban felvenni velük a harcot.

Ön szerint mi a kormánypártok gyenge pontja? Hova lenne érdemes célozni és mivel?


Szerintem a gyenge pontjuk az, hogy a legkönnyebben befolyásolható rétegek szavaznak rájuk a legnagyobb arányban. A másik, hogy az óriásplakátok és a média úgy általában személytelen.

Meglátásom szerint gerillapolitizálással lehet felvenni a versenyt a médiafölénnyel szemben. A gerillapolitizálás személyre szóló és sokkal pontosabban lehet vele célozni. Úgy értem, hogy sokkal személyre szólóbb kampányüzeneteket lehet eljuttatni a választókhoz.

Ezért javaslom, hogy személyes, telefonos és FB-os kapcsolatok sokaságát építsük ki elsősorban éppen a falun élőkhöz. Ezt több módon is meg lehet valósítani. A főoldalon felvázoltam több ötletet is.


.